Història

A principis de l’any 1954, un jove nascut a Maçanet de la Selva i de nom Francisco Brossa i Bosch, comença a treballar realitzant feines de moviments de terres, desbrossades, neteges de parcel·les, i treballs agrícoles de tot tipus que realitza amb el seu tractor LANZ BULLDOG de 65 cavalls de potència, equipat amb un buldòzer davant i una traïlla al darrere.

foto-07

12 anys més tard, a l’any 1966, neix a la població de Fogars de la Selva l’empresa PAVIMENTOS ASFÁLTICOS Y CONSTRUCCIONES FRANCISCO BROSSA BOSCH, que amb només 2 treballadors assalariats, comença la seva singladura realitzant treballs d’obra pública, urbanitzacions de tot tipus i pavimentacions asfàltiques, especialment al municipi de Tordera, al Maresme.

Però és a partir del desembre de 1967 quan arran de l’adjudicació d’unes obres a l’Aeroport de Barcelona, per part de La Dirección General de Infraestructuras i a través de la Subsecretaria de Aviación Civil, quan l’empresa agafa caràcter regional i comença a treballar arreu de Catalunya, com ho demostren els treballs posteriors encarregats pel Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) així com diferents ajuntaments de les províncies de Tarragona i Barcelona.

No va ser fins el Març de l’any 1991 quan la segona generació de la família Brossa passa a formar part de l’empresa. Els 4 fills d’en Francisco (Joan, Jordi, Francesc i Montse) assoleixen part de la direcció de l’empresa, originant el canvi definitiu de nom cap a OBRAS Y PAVIMENTOS BROSSA SA, i donant a l’empresa familiar un caràcter més actual i més obert, realitzant tot tipus de treballs d’obra pública i privada, promocions immobiliàries, edificacions, etcètera, i consolidant una saga de treballadors dedicats en cos i ànima als paviments asfàltics. És en aquest moment quan l’empresa queda domiciliada de manera definitiva a la població de Tordera.

foto-03

A dia d’avui, i després de més de 60 anys en una de les professions més exigents que existeixen, gaudim de l’arribada de la tercera generació familiar mentre preveiem un futur ple d’èxits i de treball, i com la conseqüència d’una feina ben realitzada que ens ha permès gaudir de la confiança dels nostres clients i col·laboradors durant més de mig segle.

Especialitzats en paviments asfàltics però amb un llarg recorregut en urbanitzacions, execució de vials i carreteres, instal·lació de serveis de tota mena, construcció de dipòsits, realització de zones verdes i zones esportives, construcció d’edificis emblemàtics, promotors immobiliaris, subministradors d’àrids, i totes aquelles feines que envolten la construcció i l’obra civil. Des de sempre, hem apostat pels recursos propis, i a dia d’avui, podem garantir l’execució de les obres de manera integral, amb treballadors especialitzats, i amb tota la maquinària pròpia que sigui necessària.

Ens hem convertit en una empresa familiar, de caràcter regional i transversal, i amb un grau de serietat i professionalitat que ens ha fet guanyar el respecte dels nostres competidors i l’admiració dels nostres clients i col·laboradors. Una empresa que ha sabut superar moments complicats, però que amb la força de l’experiència, la humilitat i el sentit comú, ha anat endavant i ha continuat creixent, tant a nivell personal com a nivell professional.